Matematik
Integration
∫(y2*exy)
Hvordan integrerer jeg dette?
Svar #2
03. marts 2012 af Korkproppen (Slettet)
Med x, jeg får y*exy
Min egentlige opgave går ud på at løse
∫20 dy ∫y0 (y2*exy )dx
Hvis jeg løser den får jeg -(ey-1)/2 er dette rigtigt?
Svar #3
03. marts 2012 af peter lind
Det første Stamfunktionen er rigtig men du glemmer grænserne [y*exy]0y. Det sidste:. Resultatet skal være et tal ikke en funktion af y
Svar #4
03. marts 2012 af Korkproppen (Slettet)
Er det således:
∫20 yey^2-1 dx
-1∫yey^2 dx
-1*[1/2*ey^2]20 = -1*(1/2e2^2-1/2e0^2) = ?
Svar #8
06. marts 2012 af peter lind
nej Du skal integrere resultatet i #6 med grænserne 0 og 2. Jeg ser lig jeg har fået sat et forkert tegn i #6 eksponenten i e skal være y^2 = y2 ikke y*2
Svar #9
06. marts 2012 af Korkproppen (Slettet)
Jeg er komme frem til
∫02yey^2 - y dy
Herfra vved jeg ikke hvordan jeg kommer videre. Jeg ved at næste trin er 1/2ey^2 - 1/2y2 men jeg kan ikke se hvordan jeg kommer hertil.
Svar #10
06. marts 2012 af peter lind
Dermed er du jo næsten også færdig. Du skal så finde [½*e½*y^2 -½y2]02
Svar #11
06. marts 2012 af Korkproppen (Slettet)
Det jeg ikke kan se er hvordan jeg kommer frem til: 1/2ey^2 - 1/2y^2
Svar #12
06. marts 2012 af Korkproppen (Slettet)
Åh Gud, jeg har jo stirret mig totalt blind i den her opgave på trods af at den er simpel. Jeg har fundet ud af #11
Svar #18
06. marts 2012 af erdu (Slettet)
det er vel ikke så svært, igen hvis man har cas-værktøj eller hvad. skal snart til at bruge det, da jeg har hørt det skuile være nemmere. :)
Svar #19
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
#18
Et cas-værktøj er ikke til megen hjælp, hvis man ikke forstår den bagved liggende teori og de grundlæggende regler.
I denne opgave var der tale om et dobbeltintegral, som ligger lidt ud over den indledende teori om integraler.
