Matematik

beregning af areal

04. marts 2012 af spasmageren - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg sidder og laver matematikaflevering og støder så på en opgave som jeg ikke ved hvordan jeg skal gribe an. Opgaven lyder således:

I en trekant ABC er givet oplysningerne nedenfor; i alle 3 tilfælde beregnes trekantens areal.

a. a=6,82 m, b=12,46 m og B=123,3°.

 

Hvordan regner jeg højden ud? da jeg jo skal bruge formlen: 0,5 * grundlinje*højde


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af peter lind

Brug sinusrelationen til at finde vinkel A. Find dernæst vinkel C Areal = ½*produktet af 2 sider*sinus af mellemligge vinkel. Du behøver altså ikke at finde højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2012 af SuneChr

Benyt sin relationen til at finde A      sin A = a·sin B / b       C findes som sidste vinkel  180o - A - B

Benyt derefter arealformlen  ½·a·b·sin C

# 1   (To sjæle - samme tanke)


Svar #3
04. marts 2012 af spasmageren

tusind tak for hjælpen begge to :)


Skriv et svar til: beregning af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.