Kemi

hvordan løser jeg denne????

04. marts 2012 af OurHearts (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor meget oxygen er ækvivalent med 1 kg methan (CH4), når methan forbrænder i et natur-gasfyr?
Opskriv først reaktionsskema.

kan slet ikke finde ud af det???


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2012 af volcom1

Du ved at når CH4 forbrændes, så sker det ved en reaktion med O2 og bliver til CO2 og H2O ved en total omdannelse som man må antage denne forbrænding er.

CH4 + O2 -> CO2 + H2O (Dette skema skal afstemmes så mængderne passer på begge sidder af pilen)

Derefter ser du på forhåldet mellem O2 og CH4 hvor mange dele O2 skal bruges for hver del CH4

Derefter finder du ud af hvor mange mol CH4 du har når du har et kg. Ved at kende forholdet mellem O2 og CH4 kan du regne ud hvor mange mol O2 du så skal bruge for at forbrænde alt dit CH4. Når du har antal mol O2 kan du beregne masse ud fra det periodiske system

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2012 af mathon

oversigt

M(CH4) = sum({1,4}*{12.011,1.0079}) g/mol = 16,0426 g/mol

M(O2) = 2·(2·15.999) g/mol = 63,996 g/mol

 

 


                                                                   CH4 (g)   +  2 O2 (g)   --->   CO2 (g)   +  2 H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                              1                2
ækvivalente masser i g:                                   16,0426       63,996
                                                                  1000             x

 

                       forholdregning
                                                              x / (63,996 g) = 1000 / 16,0426 = 62,334

                                                              x = 62,334 · (63,996 g) = 3989,13 g = 4,0 kg


Skriv et svar til: hvordan løser jeg denne????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.