Matematik

Ligninger :/...

05. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har nogle ligninger som jeg slet ikk ekan løse... 

Opgaven:

Løs ligningerne:

a. 9x - 3 = 8x + 1    x = ???

b. 4 x + 6 = 18 + 2x     x = ???

c. 4x - 7 = 21 - 3x       x = ???

 

Kan slet ikke det her med ligninger..


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

 

         a.
                       9x - 3 = 8x + 1
                        træk 8x fra på begge sider


Svar #2
05. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2012 af NejTilSvampe

9x - 3  - 8x = 8x +1  - 8x

(9x - 8x) - 3 = (8x - 8x) + 1

1x -3 = 0 + 1

x - 3 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2012 af JohnJohn1337 (Slettet)

Det der er grundessensen i at løse ligninger, er at man må gøre hvad man vil(ligge til, trække fra, gange, dividere osv) men man skal ALTID gøre det på begge sider af lighedstegnet. 

Med det i baghovedet handler det om at få isoleret x, du skal altså have et udtryk hvor der står x = ...

Det er en god ide at starte med at få alle dine ubekendte, dvs alle dine x på den ene side af lighedstegnet, og resten på den anden side. 

4 x + 6 = 18 + 2x

Hvis du trækker 2x fra på begge sider står der:

4 x + 6 - 2x = 18 + 2x - 2x

Det reduceres så til:

2x + 6 = 18

Så trækker du 6 fra på begge sider:

2x + 6 - 6 = 18 - 6

2x = 12

Så skal er bare divideres med 2 på begge sider, da 2x/2 = x.

Konklusionen er dermed:

2x/2 = 12/2

x = 6 

 

Jeg håber at det giver mening og at du kan følge fremgangsmåden :) 


Svar #5
05. marts 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Okay nu forstår jeg, tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Ligninger :/...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.