Matematik

Hvor mange procent vægten øges med

05. marts 2012 af lalalalama (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en model antages det vægten kan beskrives ved en funktion af typen:

V = b * La

Hvor V er laksens vægt (kg) og L er laksens længde (cm)

 

Har fået a og b til : a = 3,0158

b = 9,542*10-6

Benyt modellen til at bestemme hvor mange procent laksens vægt øges med, når laksens længde øges med 25 %?

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn

[ (V(L·1,25) - V(L)) / V(L) ] · 100%


Svar #2
05. marts 2012 af lalalalama (Slettet)

Hvad indsætter jeg på V og L?


Svar #3
05. marts 2012 af lalalalama (Slettet)

Det er hele opgaven.. og det er opgave C jeg har svært ved

Vedhæftet fil:Dok1 mat.docx

Brugbart svar (4)

Svar #4
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man indsætter forskriften V = b · La , så

[ (V(L·1,25) - V(L)) / V(L) ] · 100% = [ (b·(L·1,25)a - b·La) / (b·La) ] · 100%

                                                           = [ 1,25a -1 ] · 100%

Indsæt værdien for a og regn færdig.


Svar #5
05. marts 2012 af lalalalama (Slettet)

Tak skal du have! :)


Skriv et svar til: Hvor mange procent vægten øges med

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.