Matematik

Trekant..

05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej.

Nogle, som måske kan hjælpe mig med denne opgave?

Jeg har vedhæftet oplysninger, og tidligere beregninger til opgaven

Beregn længden af højden på siden b.

 

På forhånd tak!!

Vedhæftet fil: trekanter.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
05. marts 2012 af mathon

 

                                             hb = c·sin(A)


Svar #2
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Vil du prøve at forklare mig det helt fra scratch?


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvad det er, du ikke forstår ved udtrykket i #1. Højden danner en retvinklet trekant, hvoraf udtrykket umiddelbart følger.


Brugbart svar (2)

Svar #4
05. marts 2012 af NejTilSvampe

Der dannes en retvinklet trekant hvor hb = modstående katete , c = hosliggende katete til vinklen A. Deraf følger formlen i #1.


Brugbart svar (2)

Svar #5
05. marts 2012 af mathon

                                                           

                                                              sin(v) = modstående katete / hypotenusen


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. marts 2012 af NejTilSvampe

#5 - ups xD

gymnasie mat virker så fjernt for mig for tiden.. tak for rettelsen


Svar #7
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

sin A = hb/c
 

c * sin A = hb

3,8 * sin(72) = hb

hb = 3,61

Så længden af højden hb er 3,61.

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. marts 2012 af Jegvedingenting

#6

der skal VIRKELIG meget matematiktræning til, før det sidder i rygmarven på en :-P


Brugbart svar (2)

Svar #9
05. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er korrekt.


Svar #10
05. marts 2012 af matematiklytter (Slettet)

Tak! ;-)


Skriv et svar til: Trekant..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.