Matematik

Omskrive forskrift - hjælp !

06. marts 2012 af Hijsa

Hej, hvordan omskriver man forskriften:

f(x)=2,101·1,137x  til en forskrift af typen  f(x)=b·ek x

Jeg ved vi skal bruge inverfunktionen ln, men lige præcis hvordan, ved jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

b*ek*X = 2,101*e*0,1283*x


Svar #2
06. marts 2012 af Hijsa

Så jeg skal egentlig bare sige ln(1,137) = 0,128. Og dette indsættes istedet for k?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

ja du tager ln på begge sider og løser den m.h.t. x


Svar #4
06. marts 2012 af Hijsa

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Omskrive forskrift - hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.