Matematik

reducere

06. marts 2012 af Kristina0 (Slettet)

((x+h)4-x4)/h

jeg akn ikke få den til at passe med facitten :(


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. marts 2012 af Erik Morsing (Slettet)

4x3+6x2h+4xh2+h3 , du skal bruge binomialformlen


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

((x+h)4 - x4) / h = ( ((x+h)2)2 - (x2)2 ) / h

                           = ( ((x+h)2 +x2)·((x+h)2 -x2) ) / h

                           = ( (x2 + h2 + 2xh + x2)·(x+h+x)(x+h-x) ) / h

                           = ( (2x2 + h2 + 2xh)·(2x + h)·h ) / h

                           = (2x2 + h2 + 2xh)·(2x + h)

                           → 2x2·2x = 4x3 for h → 0


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.