Matematik

Løsning af Matematik B2 opgaver

07. marts 2012 af Larsthema (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal gennemføre en funktionundersøgelse af nedenstående funktioner:

1. g(x) = x3 −1
2. g( x) x^2 + 1/x
3. g(x) = 1 − cos2x
4. g(x) = 2cos x + sin 2x
5. g(x) = 2x
6. g(x) = 2x+1 −1

Det er de nedenstående ting, som skal findes for de 6 opgaver.

Jeg skal finde definationsmængde og værdimængde.

Skæringspunkter med x- og y-aksen 

Fortegnsvariation

Monotoniforhold og opstilling af skema for monotoni intervaller.

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af nielsenHTX

1. g(x)=x3-1  

Definitionsmængde: der er ingen begrænsning på x så x∈R  (tænk på om der kan blive divideret med 0)

værdimængden: x3 gennem løber alle for værdier for x∈R så det samme gør g(x)   vm er hele R

løs g(x)=0 (skæring med x-asken) og find g(0)=skæringen med y-aksen)

Fortegnsvariation og Monotoniforhold:

løs g '(x)=0 her

3x2=0   x=0  

g''(x)=0 x=0   så x=0  er en vende tangent

så g(x) er voksende fra -∞ til 0 og vosende fra 0 til ∞

 

+    0   +

prøv nu selv med resten.

 


Skriv et svar til: Løsning af Matematik B2 opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.