Matematik

bestem a så toppunktets anden koordinat er 2

07. marts 2012 af Wuuppe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har en funktion med forskriften: f(x)=ax^2-1,5x+5 og jeg skal nu bestemme a, så toppunktets andenkoordinat er = 2. Jeg har kigget på opgaven meget længe, men ved ikke rigtig hvad jeg skal gøre. Håber der er nogle venlige mennesker der vil hjælpe mig lidt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2012 af wut123 (Slettet)

Et andengradspolynomium har toppunkt 

 

Så du skal løse ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2012 af mathon

 

                        T2 = 2 =  (4ac - b2) / (4a)

                                8a =  (4·c)·a - b2     

                                8a =  (4·5)·a - (-1,5)2    

                                8a =  20a - 2,25 .........

            


Skriv et svar til: bestem a så toppunktets anden koordinat er 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.