Matematik

Har virkelig brug for hjælp

08. marts 2012 af Dudenhtx (Slettet) - Niveau: A-niveau

OPGAVE 2:
Bestem afstanden fra punkt P(-2,5) til centrum for cirklen med ligningen
x2 + y2 – 6y = 10


OPGAVE 3:
Bestem de eksakte løsninger til ligningen
2x6 + 3x3 = 2


En der vil hjælp mig at få løst disse 2 opgaver? :-)


Brugbart svar (3)

Svar #1
08. marts 2012 af PeterValberg

Først omskrives cirklens ligning:

heraf fremgår det, at cirklen har centrum i C(0,3)
Brug nu afstandsformlen til at bestemme afstanden mellem C(0,3) og P(-2,5)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
08. marts 2012 af Dudenhtx (Slettet)

#1


Først omskrives cirklens ligning:

heraf fremgår det, at cirklen har centrum i C(0,3)
Brug nu afstandsformlen til at bestemme afstanden mellem C(0,3) og P(-2,5)




Tak for det :-)!'

 


Brugbart svar (3)

Svar #3
08. marts 2012 af PeterValberg

Omskriv ligningen:

og sæt  x3 = y

Løs denne andengradsligning, - hvilket giver:

dermed er x:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
08. marts 2012 af Dudenhtx (Slettet)

Tak for det igen Peter Valberg, men jeg fandt fidusen i den :-D


Skriv et svar til: Har virkelig brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.