Kemi

Aktuel koncentration

08. marts 2012 af LN82 (Slettet)

Opgaven lyder: 50 mL 0,2 M KCl blandes med 200 mL 0,1 M KNO3. Bestem indholdet af [K+], [Cl-] og [NO3-] i blandingen.(Aktuel koncentration)

Hvilke formler skal jeg bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2012 af Wondering (Slettet)

E-formel kan ofte hjælpe en smule. Der står i hverfald hvilke formler du skal bruge: 

http://e-formel.dk/view/Aktuel-stofmaengdekoncentration--definition-


Svar #2
08. marts 2012 af LN82 (Slettet)

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2012 af mathon

          stofmængder
                                                              
                                      K+:          (0,050 L)·(0,2 mol/L) + (0,200 L)·(0,1 mol/L) = 0,03 mol

                                      Cl-:          (0,050 L)·(0,2 mol/L) = 0,01 mol

                                      NO3-:      (0,200 L)·(0,1 mol/L) = 0,02 mol
 

      i fællesvoluminet
                                             V = (50 + 200) mL = 250 mL = 0,250 L

molære koncentrationer:

                                      [K+] = (0,03 mol) / (0,250 L)     = 0,12 M

                                      [Cl-] = (0,01 mol) / (0,250 L)    = 0,04 M

                                      [NO3-] = (0,02 mol) / (0,250 L) = 0,08 M

 

 


Svar #4
08. marts 2012 af LN82 (Slettet)

Det bliver bedre og bedre, tak mathon!


Skriv et svar til: Aktuel koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.