Matematik

to ligninger med to ubekendte

08. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

jeg har sværet ved at lave den opgave :

 

(I)  3x - 5y = x - 1
(II) 2x + y  = 5


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2012 af mette48 (Slettet)

(I)  3x - 5y = x - 1
(II) 2x + y  = 5

isoler y i (II) og indsæt det i (I)


Svar #2
08. marts 2012 af BrainChild (Slettet)

er det rigtigt:

 

(I)  3x - 5y = x - 1
(II) 2x + y  = 5 => 2x-5= -y => -2x+5 =y

3x-5(-2x+5) =x-1
? 3x + 10x - 25= x-1
? 3x +10x-x = -1+ 25
? 12x             = 24
? 12/12        = 24/12
? x = 2

y = -2*2 +5
y = 1


Brugbart svar (2)

Svar #3
08. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Ja

du kan gøre prøve ved at sætte både y og x ind og se om det giver samme resultat på begge sider af lighedstegnet


Skriv et svar til: to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.