Matematik

hjælp til funktion

11. marts 2012 af honningprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når lys trænger ned gennem vandet i en sø, aftager lysintensiteten med dybden. Lysintensiteten f (x) er bestemt ved
f(x)=100⋅a^x ,

hvor x er dybden, målt i meter under søens overflade. For en bestemt ren og klar sø er lysintensiteten 16
i 5,0 meters dybde.

Bestem tallet a .

 

nogen der ved hvad jeg skal gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2012 af PeterValberg

Indsæt 16 som f(x) og 5,0 som x, dermed er a den eneste ubekendt,
som du dermed sagtens kan bestemme

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. marts 2012 af honningprut (Slettet)

Kan ikke få den til at give det rigtige svar på 0,6931.

Får den til 2.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2012 af nielsenHTX

#2 opstilles med forslaget fra #1

16=100*a5

16/100=a5

a=5√0,16≈0,6931


Skriv et svar til: hjælp til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.