Matematik

underlig ligning?

12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal løse ligningen:

f(x) = 2

 

 

Det eneste jeg har, der kunne have noget med den at gøre, er den funktion : f(x) = (2x-4) / (3x+6)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2012 af mathon

      løs               

                            (2x-4) / (3x+6) = 2


Svar #2
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

jeg er virkelig en hat til at løse ligninger med brøker i ): kan du forklare mig, hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2012 af mathon

 

                            2(x-2) / (3x+6) = 2

                                                                                            divider med 2 på begge sider


Svar #4
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

Hvordan har du halveret værdierne i den tælleren uden at røre ved nævneren eller noget på den anden side af =?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2012 af NejTilSvampe

#4 - der har han heller ikke, han har bare sat 2 uden for en parentes.

2(x-2) = (2x -4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2012 af mathon

  

                             ...det hedder at sætte en fælles faktor uden for parentes

                                                              (2·x-2·2) / (3x+6) = 2

                                                              2(x-2) / (3x+6) = 2

                                                             


Svar #7
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2012 af NejTilSvampe

gang med (3x + 6) på begge sider:

2x -4 = 2(3x + 6)       for x ≠ -2

Løs følgende ligning idet der ikke længere er tale om en brøk.


Svar #9
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

2x - 4 = 6x + 12

- 4 = 4x + 12

4x = - 16

x = - 4?

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2012 af mathon

 

                                                              2(x-2) / (3x+6) = 2                 x≠-2

                                                              (x-2) / (3x+6) = 1                  multiplicer med  (3x+6)

                                                              (x-2) = (3x+6)                       plus-parenteserne hæves

                                                              x-2 = 3x+6                             isoler x-erne

                                                              -8 = 2x

                                                               x = -4

                                                              

 


Svar #11
12. marts 2012 af cecilied34 (Slettet)

tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Den ligning f(x) = 2 fik du jo også løst i går for dig i den anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1163058 om den samme opgave. Der er ingen grund til at køre den samme opgave i flere forskellige tråde.


Skriv et svar til: underlig ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.