Matematik

løs uligheden g(x)<f(x)

13. marts 2012 af jvmm (Slettet)

Hej allesammen, jeg har lige brug for lidt hjælp :)

to funktioner f og g er givet ved

f(x)= 2x+3

g(x)=x^2-4x+3

Løs uligheden g(x)<f(x)

Hjælp???


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af NejTilSvampe

Du løser den ligesom du ville løse den hvis der stod = istedet for <.

2x + 3 < x^2 - 4x +3

x^2 - 6x > 0

x(x-6) > 0 

benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2012 af Isomorphician

Sæt f(x) = g(x) og løs som andengradsligning.

Se på g(x)'s forløb for at se hvor den har lavere funktionsværdier end f(x).


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2012 af nielsenHTX

2x+3<x^2-4x+3 ⇔

0<x2-6x

løs så x2-6x=0  kalder rødderne x1 og x2

uligheden er så opfyldt fra -∞ til x1 og fra x2 til ∞ da a>0

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Se skitse :-)

Vedhæftet fil:Ulighed.PNG

Skriv et svar til: løs uligheden g(x)<f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.