Matematik

arealet for der hvor geden kan gå hen....

13. marts 2012 af madsfck (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til den vedhæftet opgave....

Vedhæftet fil: Hjælp til sidste opg.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal beregne arealet af det område, der er fælles for de to cirkler. Korden mellem de to cirklers skæringspunkter deler skæringsområdet i to cirkelafsnit, hvis arealer kan bestemmes.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kalder man radius i gedens cirkel for r1 = 4,0m , og radius i den store cirkel for r2 = 5,0m, deler skæringskorden radien r2 i to stykker, x og (r2 -x), og kaldes den halve korde for h, haves

x2 + h2 = r12

(r2-x)2 + h2 = r22

(r2-x)2 -x2 = r22 -r12 , eller

r2·(r2 -2x) = r22 -r12 , eller

x = r12/(2r2)

Man finder så de halve udsnitsvinkler

φ1 = sin-1(h/r1)     og    φ2 = sin-1(h/r2)

og dermed de to afsnits arealer

A1 = r12·φ1 - x·h     og      A2 = r22·φ2 - (r2 -x)·h

Indsætter man tallene, får man

A1 = 12,68m2   og   A2 = 8,11m2 , så at arealet, som geden kan græsse på, er

A = A1 + A2 = 20,79m2

 

 


Svar #3
14. marts 2012 af madsfck (Slettet)

kan stadig ikke finde ud af den, kan det skæres lidt mere ud i pap...


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Som nævnt i #1 bestemmer man arealet ved at beregne arealerne af de to cirkelafsnit, som korden mellem cirklernes skæringspunkter danner. Lav en tegning og gå igennem de detaljerede udregninger i #2.


Skriv et svar til: arealet for der hvor geden kan gå hen....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.