Fysik

Resistans

14. marts 2012 af zenati (Slettet)

Jeg har følgende opgave:

 

Jeg har et lag af titanium med en tykkelse på 1617 Å og en bredde på 5μm. Dette lag skal have en resistans på 3MΩ.

Jeg vil nu fjerne 300 Å af titaniumlaget og finde ud af, hvor meget guld jeg i stedet skal lægge ovenpå for at opnå samme resistans (samme bredde som før). Formlen er som følger:

R = ρ· l/A

 

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2012 af peter lind

med indeks1 for titanium og indeks 2 for guld får du

R = ρ1· l1/A1  = ρ2· l2/A2


Svar #2
14. marts 2012 af zenati (Slettet)

Jeg har prøvet den fremgangsmetode... længden af l_1 og l_2 er den samme, nemlig 5.5 m og altså er det kun tykkelsen, der kan varieres. Jeg får hele tiden et resultat, som siger at jeg skal putte mere titanium på end de 1617 Å.

Det kan jo ikke passe?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2012 af peter lind

Det stemmer ikke med hvad du skriver i #0. Der er dimensionerne af titanium givet og du skal finde dimensionerne af guldet. Iøvrigt er der også en fejl fra min side i #1. Der bør på højre side adderes en modstand svarende til det titanium, der er tilbage.


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2012 af mathon

 

                                          R = ρTi·L / ((t-x)·b) = ρAu·L / (x·b)

                                                 ρTi / (t-x) = ρAu  / x

hvoraf
                                                 x / (t-x)  =  ρAu / ρTi

                                                 x / t = ρAu / (ρTi + ρAu)

                                                 x = (ρAu / (ρTi + ρAu)) • (1617 Å)

                                                
                                               


Skriv et svar til: Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.