Matematik

Vigtige Funktioner

14. marts 2012 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej.

Jeg har fundet ud af at (3x²+6x-24) / (3x²-12) = (3*(x+4))*(x-2)/(3*(x-2))*(x+2) 

Ved bare ikke helt hvad jeg så skal gøre??


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Forkort brøken med 3·(x-2) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

Det ved vi da heller ikke. Skal du løse ligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. marts 2012 af OhFortuna (Slettet)

En brøk er betydningsløs når nævneren er 0 (nul), så

3x2-12 ≠ 0 ⇔

3(x2-4)≠ 0 ⇔

4(x+2)(x-2)≠0 ⇔

4≠ 0 (no problem) ∧(x+2)≠ 0∧(x-2)≠ 0⇔

x≠ -2 ∧ x≠2


Svar #4
14. marts 2012 af Onleene95 (Slettet)

#3
 

OhFortuna, jeg forstår ikke helt. Er det svaret på hele stykket eller hvad???

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Svaret er, at

(3x2 +6x -24) / (3x2 -12) = 3(x+4)(x-2) / (3(x+2)/(x-2)) = (x+4) / (x+2) , med forbeholdet x ≠ 2 .


Skriv et svar til: Vigtige Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.