Matematik

Reducer udtrykket

14. marts 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal reducere denne opgave. (p-2q)^2+4pq-(p-q)(p+q)

Jeg får det til -q^2

bogen siger at det bliver 5q^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Så forklar, hvordan du er kommet frem til dit resultat. Man skal benytte kvadratsætningerne. Bogens facitliste er korrekt her.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2012 af Jules91 (Slettet)

Jeg får det til 3q^2 :s

Hvad gør jeg forkert?

 

(p-2q)^2+4pq-(p-q)(p+q)

= (p-2q)(p-2q)+4pq-p^2+pq-pq-q^2

= p^2-2pq-2pq+4q^2+4pq-p^2-q^2

=-4pq+4pq+4q^2-q^2

=4q^2-q^2

=3q^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2012 af whereab (Slettet)

Du glemmer parenteser i anden linje: (p-2q)(p-2q)+4pq - (p^2+pq-pq-q^2)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.