Matematik

halveringstid og år der går

14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

Massen af en klump af den radioaktive isotop Ni-63 er bestemt ved

f(t) = 2e-0,007534 t

hvor t er tiden (målt i år) og f( t ) er massen af klumpen (målt i gram)

 

Bestem halveringstiden, og bestem, hvor mange år der går før massen af klumpen er 0,g g.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af peter lind


Svar #2
14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

for at finde halveringstiden er det så -0,007534 man skal sætte ind i formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af peter lind

Ja bortset fra at du skal skifte fortegn


Svar #4
14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

hvad mener du med at skifte fortegn?


Svar #5
14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

in(0,5)

__________

in(-0,007534)

 

er det ikke sådan det skal være, men lommeregneren kan ik regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2012 af peter lind

k = 0,007534


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2012 af peter lind

#5 ln(2)/0,007534


Svar #8
14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

er det ikke in(0,5) når det er halveringstiden vi skal bestemme?

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2012 af peter lind

ln(½)n= -ln(2) så det betyder blot et fortegnsskift og halveringstiden skal være positiv


Skriv et svar til: halveringstid og år der går

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.