Matematik

udtryk ved x

14. marts 2012 af hejhej456 (Slettet)

En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3. Kassens bredde (målt i dm) er x, og kassens lægde (målt i dm) er 2x

 

Bestem kassens højde udtryk ved x, og bestem kassens overflade udtrykt ved x.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af NejTilSvampe

V = h*b*l

125 = h*2x*x

125 = 2hx^2

Løs ovenstående ligning mht. h.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2012 af DrNielsen

V = l * b * h

125 dm3 = h * x * 2x

125 dm3 / x * 2x = h

125 dm3 / 2x^2 = h


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af DrNielsen

O = 2 * (h * x) + 2 * (h * 2x) + 2 * (x * 2x)

indsæt her h fra forrige ydtryk.

De tre led forklarer hhv. arealet af de to sider, samt bun og top(som er lige store)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2012 af NejTilSvampe

#3 - En kasse uden låg skal kunne rumme 125 dm3.

O = 2hx + 2*h*2x + 1*(x*2x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2012 af DrNielsen

præcis ;)


Skriv et svar til: udtryk ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.