Kemi

Terminsprøve i Kemi A

14. marts 2012 af condien1993 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.

Jeg skal til terminsprøve allerede her i næste uge.. Og i forbindelse med det vil jeg forberede mig ved at se på de gamle kemisæt. 

Her har jeg stødt på en opgave som jeg umiddelbart ikke ved hvordan den skal løses. Jeg håber derfor at der findes en kvik gut derude, som kan hjælpe mig. Opgaven er fra sættet  "studentereksamen maj 2011"

 

Opgaven lyder.

Opgave 2 - Fremstilling af jern: 

Jern kan fremstilles ved følgende reaktion:

Fe2O3 (s)  +  3 H2 --> 2 Fe (s)   + 3 H20 ( g)            (reaktion I)

 

C. Beregn den laveste temperatur, som reaktion I vil forløbe spontant ved i standardtilstanden. 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2012 af exutu (Slettet)

Hint:

Du skal bruge ΔG=ΔH-TΔS hvor ΔG=0 når reaktionen er ved ligevægt


Svar #2
14. marts 2012 af condien1993 (Slettet)

Hej igen.

Tak for din hurtige respons :) ..

Jeg vil lige høre om man godt kan benytte sig overstående formel som du nævner til en alm. reaktion ? Jeg har godt set eksempler på opgaver, hvor vedkommende benytter sig af at sætte Gibbs energi = 0, hvorefter at man kan isolere temperaturen T. Men her har der været tale om ligevægtsreaktioner og hvor man har fundet det højeste temperatur hvormed reaktionen spontant kan forløbe. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2012 af exutu (Slettet)

Alle reaktioner er ligevægtsreaktioner. Nogle er bare langt forskudt i den ene retning. Dette ligger i de termodynamiske data, så du kan roligt bruge dem til at undersøge det.


Svar #4
14. marts 2012 af condien1993 (Slettet)

Ok. Super :) Mange tak for hjælpen så. 


Skriv et svar til: Terminsprøve i Kemi A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.