Fysik

Let spørgsmål angående brug af databog for fysik og kemi

15. august 2005 af KickAzz (Slettet)
Hej,

Jeg har et spørgsmål angående beregning af blys specifikke varmekapacitet i enheden (J/kg*K), ud fra databogen for Fysik og Kemi.

Jeg har følgende oplysninger:
c = 26,44 J/(mol*K)
M = 207,19 g/mol

Hvis jeg så skal finde den specifikke varmekapacitet i enheden (J/kg*K), må dette give 127,612 (J/kg*K).

Er dette korrekt?

Mvh
Peter

Svar #1
15. august 2005 af KickAzz (Slettet)

Jeg skal bruge ovenstående oplysning til denne opgave, som jeg har lidt problemer med:

"I et kalorimeter med varmekapaciteten 180 J/K hældes 350 g vand ved samme temperatur som ka-lorimeteret 20ºC. Et blylod på 2,00 kg opvarmes i en køkkenovn. Loddet føres hurtigt over i kalori-meteret og blandingstemperaturen aflæses lidt senere til 65ºC.


Hvor varm var loddet da det blev hentet fra ovnen?"

Først beregnes varmekapaciteten C for systemet bestående af kalorimeteret og 0,350 kg vand: 1643 J/K

Herefter beregnes temperaturstigningen:
45 K

Nu kan den energi Q systemet er blevet tilført beregnes: 73.935 J


Nu kommer problemet så, hvor jeg skal beregne den temperatur blyloddet havde da det blev taget ud af ovnen.

Her er jeg lidt lost. Jeg får temperaturstigningen til 289,686ºC, men jeg kan ikke lige gennemskue i forhold til hvilken af resultaterne det er, 20ºC eller 65ºC

Håber I kan hjælpe.

Mvh
Peter

Svar #2
15. august 2005 af KickAzz (Slettet)

OP^

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2005 af Waterhouse (Slettet)

De 289,686 grader er forskellen på blyets temperatur nu og blyets temperatur før. Altså bliver blyets starttemperatur 65+289,686.

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. august 2005 af Epsilon (Slettet)

Til spørgsmålet i det første indlæg:

Ja. Hvis du regner med betydende cifre (i dette tilfælde 4), fås c = 127,6 J/(kg*K).

//Singularity

Skriv et svar til: Let spørgsmål angående brug af databog for fysik og kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.