Matematik

Forskrift for exp funkt. ved to givet punkter

15. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En eksponentiel funktion går gennem punkterne (-7,1) og (3,6)
Bestem forskriften for funktionen

 

Hvordan skal det gøres? Ved beregning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af mathon

                                                       f(x) = y = b·ax

hvoraf du har
                                                                 y2/y1 = ax2-x1

                                                                 6/1 = a3-(-7)

                                                                 6 = a10 ..............

         


Svar #2
15. marts 2012 af engelbrecht94 (Slettet)

Er det ikke nemmere at sige y2-y1-roden af x2-x1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2012 af mathon

 

                      ...jeg ved ikke, hvad du synes

                                                                 a = 60,1 = 1,19623

                                                                 b = y2 / 1,19623x2  = 6 / 1,196233 = 3,50514


                                                       f(x) = y = 3,50514·1,19623x

                                       


Skriv et svar til: Forskrift for exp funkt. ved to givet punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.