Matematik

Vektor...Haster!!

15. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Nogen der vil hjælpe mig med at bestemme afstand fra et punkt til plan, og vinklen mellem tagfladerne. Jeg har vedhæftet dokumentet.

Vedhæftet fil: Opgave 9.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Afstanden fra et punkt P(x0 , y0 , z0) til planen α med ligningen ax + by + cz + d = 0 er

d(P,α) = | ax0 + by0 + cz0 + d | / (a2 + b2 + c2)1/2 ,

og vinklen mellem to planer finder man som vinklen mellem de to planers normalvektorer.

 


Svar #2
15. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

Men er P så O(0,0,0)? Skal jeg ikke finde projektionen  O_β?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det ser ud til at punktet er (0,0,0), og planen har ligningen 12x + 28y +35z = 18200 , så man skal blot indsætte i punkt-plan-afstandsformlen.

I din udledning i det vedhæftede dokument under a) har du blot nogle udtryk, men ikke nogen ligning for planen ABT. En ligning indeholder et lighedstegn = . 


Svar #4
15. marts 2012 af Lillozz (Slettet)

 Ups, det glemte jeg lige. men mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: Vektor...Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.