Matematik

omskriv cirklens ligning?

15. marts 2012 af storeM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

 jeg står i et problem i min matematik opgave... Jeg ved ikke hvordan jeg skal kunne omskrive cirklens ligning.

cirklens ligning hedder i denne opgave:

(2-1)^2+(2-1.5)^2=1.118^2

og der står man skal vise det er den samme ligning som:

x^2 + y^2 -2x – 3y +2 = 0

Nogen der kan hjælpe eller har jeg misforstået opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Dette

      (2-1)^2+(2-1.5)^2=1.118^2

er ikke ligningen for en cirkel.

Mener du

      (x-1)^2 + (y-1.5)^2 = 1.118^2     ??

Cirklen med centrum i punktet (a;b) og med radius r har ligningen

(x - a)2 + (y - b)2 = r2


Svar #2
15. marts 2012 af storeM (Slettet)

ja, undskyld var lidt forvirret ved opgaven da jeg ikke har kunne tage noter de sidste 30 dage...


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så ganger man ud og trækker sammen. Man skal nok benytte her, at højresidens 1,118 er en tilnærmet værdi for (√5)/2 .

Ligningen er altså

(x -1)2 + (y - (3/2))2 = 5/4

Gang leddene ud og reducer.


Svar #4
15. marts 2012 af storeM (Slettet)

mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Som nævnt i #3 er ligningen

(x -1)2 + (y - (3/2))2 = 5/4

dvs

x2 -2x +1 + y2 -3y +(9/4) = 5/4 , dvs

x2 -2x + y2 -3y + 1 + (9/4) - (5/4) = 0

Prøv nu, om du selv kan reducere konstanterne.


Skriv et svar til: omskriv cirklens ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.