Matematik

kort:

15. marts 2012 af anonyme1 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Fra et spil kort lægges de 12 billedkort på et bord med bagsiden opad. 
To kort vendes tilfældigt.
Du vinder ved at trække 2 ens . dvs. 2 bønder, damer ell. konger.

* Hvad er sandsynligheden for at trække 2 bønder?
* Hvad er sandsynligheden for at trække en konge og en dame?
* Hvor stor er chancen for at vinde spillet?
* Du satser 20kr. - og vender 2 damer. Hvor meget bør du så have vundet?

Udregninger med ville være meget bedre:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2012 af peter lind

Antal mulige træk er K12,2. Se efter hvor mange muligheder du har for det ønskede (altså for eks. 2 bønder og divider dette med K12,2


Svar #2
15. marts 2012 af anonyme1 (Slettet)

Hvad er k12,2?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2012 af nielsenHTX


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2012 af peter lind

binomialkoefficienten. Kn,p = n!/(p!(n-p)!  angiver på hvor mange måder du kan tage p genstande ud af n genstande. Det må stå i din bog.


Svar #5
15. marts 2012 af anonyme1 (Slettet)

#4.
Faktisk ikke, det har vi ikke haft noget om endnu... 
- Det er såmænd også en aflevering -_-

Forstår den stadigvæk ikke helt * 3


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#1, #3, #4

Trådstarter angiver, at han er i 8. klasse. Jeg tvivler på, at man introducerer Kn,p og n! i 8. klasse.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. marts 2012 af nielsenHTX

#6 i linket i #3 løses den også uden det.


Brugbart svar (2)

Svar #8
15. marts 2012 af Andreww (Slettet)

Sandsynligheden for at trække 2 bønder:

4 mulige ud af 12 giver 1/3 chance for den første, - nu er der 3 bønder tilbage, og 11 kort hvilket giver 3/11 chance for den næste bonde.

1/3·3/11 = 0.091 (9,1 % chance)

Metoden kaldes, "både og" - "både en knægt 1 først forsøg, og en knægt i andet forsøg".


Svar #9
15. marts 2012 af anonyme1 (Slettet)

Hvor stor er Chancen for at vinde?
Er det 3/11 eller 4/12?


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Det er så 3/11  ( = 3·4·3 / (12·11) )


Skriv et svar til: kort:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.