Matematik

25% af en rektangel??

15. marts 2012 af Meti0029 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Heej...

Kan ikke finde ud af de her opg. håber nogle vil hjælpe(: 

På hvor mange forskellige måder kan du tegne et areal, der udgør præcis 25% af dette rektangels areal. (Hvilke figurer kan du bruge? rektankel Trapez? Trekant? Cirkel?)

Rektangelens areal er 2*12=24 

(Mit forslag er 2*12=24/4=6)

Men hvordan laver jeg den?

 

 

 

Opg. 5

Tøjforetningen "modwear" har indkøbt 175 T shirts til 56 kr. pr. stk.

De 88 af trøjerne sælges med 80% fortjeneste.

Resten sælges på udsalg for 69 kr. per. stk.

 

Hvor meget tjente "Modwear" i alt på trøjerne?

Hvor mange % udgjorde fortjenesten?

 

Håber i kan hjælpe...

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2012 af Krabasken (Slettet)

Opgave 5

Købspris:   175 * 56 kr. = 9800 kr.

Salg:  88 * 56 kr. * 1,80 = 8870,40 kr. +

(175 - 88) * 69 kr. = 6003 kr.

Salgspris ialt: ? kr.

Fortjeneste:  Salgspris - købspris = ? kr.

Fortjenesten udgør (100 * F / K) % (af købsprisen).

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2012 af mette48 (Slettet)

a) Tegn det oprindelige rektangel og indtegn en linie der går gennem midten på begge ender samt en linie der går gennem midten af begge sider.

b) Tegn det oprindelige rektangel og del enderne i 4 lige store stykker. Tegn en linie der forbinder de to øverste punkter

c) Tegn det oprindelige rektangelog del siderne i 4 lige store stykker. Tegn en linie der forbinder de to  punkter til højre med hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

(Første opgave)

d) Rektanglets diagonaler deler rektanglet i fire trekanter, der hver har et areal, der er 25% af det store rektangels areal.

e) Del venstre side i fire lige store dele, og del højre side i to dele. Træk linier fra øverste kvartpunkt på venstre side til midtpunktet på højre side, og fra nederste kvartpunkt på venstre side til midtpunktet på højre side. Trekantens areal er 25% af det store rektangels areal.

f) Tilsvarende inddeling med bunden i fire dele og toppen i 2 dele.

g) Træk en linie fra nederste venstre hjørne til midtpunktet af topsiden. Den afskårne trekant har et areal, der er 25% af det oprindelige rektangel.

h) Tilsvarende inddeling fra nederste venstre hjørne til midtpunktet af højre side.


Skriv et svar til: 25% af en rektangel??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.