Matematik

bestemme punkt på x-aksen

18. marts 2012 af 123dr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spørgsmålet lyder således: 

a) Bestem det punkt på x-aksen, der ligger lige langt fra A(-2,1) og B(4,5).

 

- Hvad skal jeg gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af SuneChr

Kald punktet på x-aksen (x0 ; 0)

Betragt nu den ligebenede trekant  A = (- 2 ; 1)   B = (4 ; 5)    C  =  (x0 ; 0)

|AC| = |BC|


Svar #2
18. marts 2012 af 123dr (Slettet)

Altså, hvis jeg betragter det får jeg C(3,0) 

 

Men findes der ikke en måde til at regne det ud, eller skal jeg bare skrive i min besvarelse at jeg har betragtet den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2012 af SuneChr

Benyt   |AC| = |BC|   og Pythagoras.

Brug x-aksen som den ene af kateterne i hver af to retvinklede hjælpetrekanter.

Løs den fremkomne 2.gr. ligning i x0 .


Skriv et svar til: bestemme punkt på x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.