Matematik

Vektorer - hjæælp!

18. marts 2012 af AmalieHøst (Slettet) - Niveau: A-niveau

Trekant ABC er udspændt af punkterne A(-1,2), B(3,5) og C(8,-4). Find koordinaterne til de vektorer, hvis begyndelsespunkt er trekantens vinkelspidser, og hvis slutpunkter er de modstående siders midtpunkter, dvs. vektorerne ligger på trekantens medianer. Bestem derefter længden af hver median.

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave?

 

På forhånd tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først midtpunkterne af hver side, f.eks. midtpunktet MBC af siden BC :

OMBC = OB + (1/2)BC ;

da har man

AMBC = OMBC - OA = OB + (1/2)BC - OA = AB + (1/2)BC,

og der gælder da om længden af medianen ma, at

ma = |AMBC|


Skriv et svar til: Vektorer - hjæælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.