Matematik

moms

18. marts 2012 af chri273u (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Kenneths nye fjernsyn koster 3500 kr. med moms og han får 15% rabat.

Hvordan skal jeg beregne prisen for fjernsynet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2012 af mathon

        
                                   (p·0,85)·1,25 = 3500

                                    p = 3500 / (1,25·0,85) = 3294,12


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2012 af mette48 (Slettet)

pris med moms 3500 kr

rabat   3500*15/100 kr

træk rabetten fra prisen med moms


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2012 af mathon

@#"
                      ...det er ikkelovligt at give rabat på momsen


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2012 af mette48 (Slettet)

#3

Når der gives 15% rabat på den oprindelige pris. skal der kun betales moms af den nye pris, hvorved momsen også nedsættes med 15%

Oprindelig pris uden moms                           3500 kr

moms                     3500*25/125    =              700 kr

pris uden moms                                            2800 kr

rabat                           2800*15/100          =    420 kr

nypris                                                            2380 kr

moms af ny pris                 2380*25/100 =     595 kr

nypris med moms                                         2975 kr

----------------------------------------------------------------------

gammel pris                                                3500kr

rabat                                    3500*15/100 = 525 kr

gammel pris med rabat                              2975 kr

-------------------------------------------------------------

det kan også regnes ud matematisk, men det kan du sagtens selv gøre ved jeg

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2012 af mathon

                  butikspris med rabat            (3500 kr) / 1,25      kr      2.800,00

                  butikspris uden  rabat          (2800 kr) / 0,85       kr     3.294,12
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Han skal da stadig betale moms

 

Jeg tror vi har opfattet oplysningerne i teksten meget forskelligt

Lad os få hele den oprindelige opgavetekst


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2012 af mathon

det kommer han jo også til

                  butikspris exclusiv moms       kr     3.294,12
                  rabat 0,15·(3.294,12)            kr      -494,12
                  rabatpris                                kr     2800,00
                  moms 0,25· (2800)               kr       700,00
                  pris inclusiv moms                 kr      3500,00

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2012 af mette48 (Slettet)

Mener du at de 3500 kr er den pris Kenneth betaler for fjernsynet?

Jeg har opfattet det som den pris fjernsynet ville koste, hvis der ikke blev givet rabat.


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. marts 2012 af mathon

   
             ...sælgerens pris pålægges 25% moms


Skriv et svar til: moms

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.