Matematik
Integralregning - bestem integralet af
Hej,
jeg sidder med en opgave om bestemt integrale som siger
bestem integralet af 2x/(x^2+1) hvor grænserne for b og a er
b=1
a=0
Er der nogen der kan komme med uddybbende svar på hvordan den løses og hvilke regneregler der skal bruge, fordi jeg ved at jeg skal sige F(b)-F(a) efter jeg har fundet stamfunktionerne men er helt lost ved det her stykke.
Plz help
MVH
Svar #1
18. marts 2012 af Danielriis (Slettet)
Har du fundet stamfunktionen? Ellers er det jo bare at finde værdien af F(b) - F(a) som blot er et tal.
Svar #2
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)
For at finde stamfunktionen benytter man substitutionen u = x2 + 1 , du = 2x dx .
Svar #3
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)
F(x) = ∫ (2x)/(x2+1) dx
... vha substitutionsmetode .. hvor u = x2 + 1
F(x) = ∫ (2x)/u dx = ∫ (du/dx)/u dx = ∫ 1/u du = ln(x2 + 1) + K
så bestem nu
0∫1 (2x)/(x2+1) dx = F(1) - F(0) = ...
Skriv et svar til: Integralregning - bestem integralet af
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
