Matematik

sammenhæng mellem a og c i andengradsligning

18. marts 2012 af kamillabruun (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med denne opgave, og er gået lidt i stå.

Jeg ved at c godt må være 0, så det var en løsning

Men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre med a, da det ikke må være 0? skal man så finde en måde så a kan gå ud med x^(2)? Håber der er nogle der kan hjælpe mig.

Mvh Kamilla :)

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^(2)+2x+c=0, a≠0 har netop én løsning


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)

ax2 + 2x + c = 0

bestem d = 0   ... dvs  √(b2 - 4ac) = 0

Jeg synes, flere oplysninger mangler.


Svar #2
18. marts 2012 af kamillabruun (Slettet)

jamen jeg kan jo ikke bruge denne formel når jeg ikke har nogle tal, som jeg kan sætte ind på a,b og c's plads?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2012 af YesMe (Slettet)

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^(2)+2x+c=0, a≠0 har netop én løsning.

Dvs diskriminanten skal være lig med 0.

d = 0 ⇔ √(b2 - 4ac) = √(22 - 4ac) = 0  ⇔ c = 1/a

så   ax2 + 2x + (1/a) = 0

... som sagt, " ... oplysninger mangler."


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler ikke nogen oplysninger. Man skal netop finde en sammenhæng mellem a og c, der gælder, når den givne ligning har netop een løsning.

Den givne ligning har netop een løsning, hvis og kun hvis dens diskriminant d er lig med 0, dvs

22 -4ac = 0 ,

eller ac = 1 .

Den søgte sammenhæng er altså, at når ligningen har netop een løsning, er dens koefficienter a og c omvendt proportionale, med ac = 1 .


Skriv et svar til: sammenhæng mellem a og c i andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.