Matematik

Tal og algebra

21. marts 2012 af NissenNee (Slettet) - Niveau: 10. klasse

halløj :D

jeg skal lave en opgave med overemnet Tal og algebra og jeg tænkte på om i havde nogle foreslag til hvad sådan en opgave kunne være om, så nogle forslag?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af Euroman28

Du kan f.eks. arbejde med pythagoras læresætning, hvor du nok har lært

hvor a og b er kateter i en retvinklet trekant og c hypotenusen.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
21. marts 2012 af NissenNee (Slettet)

Det kunne jeg måske godt... hvis ikke jeg havde nævnt det lidt i en anden opgave om geometri, hvor jeg havde en masse om trekantsregning.

men ellers tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2012 af Euroman28

Jeg ved ikke om det er er over dit niveau men der er selvfølge alt det der med at hvis du har et tal så kan det skrives som 'a' (istedet for at skrive tallet selv).

Så er der nok reglerne som siger at

a+0  = a

hvis du har et andet tal k, så

k*(a) = k*a

hvis du har et yderligere tal b, så gælder det

a+b=b+a

samt

k*(a+b) = k*a + k*b

k*(a-b) = k*a - k*b

Samt du kan også gå den anden vej, hvis du ved at

k*a + k*b = k(a+b)

k*a - k*b = k(a-b)

 

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Tal og algebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.