Samfundsfag

Sociologiske teorier

21. marts 2012 af Nynnah (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder  midt i et AT-projekt og har brug for nogle sociologiske teorier, men jeg har ingen bøger at kigge i og har ikke fået nogle udleveret. 

Mit spørgsmål er om der nogle af jer der evt. kender en god hjemmeside eller andet der kunne hjælpe mig på vej kunne det være rigtig lækkert 

Tak på forhånd, Nadia 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2012 af Femaguno (Slettet)

Der findes et hav af sociologiske teorier og tænkere - kan du ikke prøve at være lidt mere specifik? Hvad er dit emne, hvad vil du belyse? 


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. marts 2012 af SMS100 (Slettet)

Hej. 

Stik mig dit emne - så skal jeg hoste op med et par relevante teorier - men det er ikke muligt, før du bliver mere klar om hvad dit emne er :) Det svarer lidt til at bede nogle oversætte noget, men uden at sige til hvilket sprog ;)

Hvis du mangler grundbøger så prøv Heine Andersen (2004) "Sociologi - En Grundbog til et Fag" eller "Klassisk og Nyere Samfundsteori". Hvis du ikke kan nå af fremskaffe disse, kan du altid kigge lidt på http://sociologiskforum.dk/ (som er et debatforum).

Mvh,

SMS


Svar #3
21. marts 2012 af Nynnah (Slettet)

Mit emne er medborgerskab, jeg skal herunder kommer ind på identitet og almendannelse - gerne andet der har relevans hertil. :) 


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. marts 2012 af SMS100 (Slettet)

Lige umiddelbart kommer jeg så til at tænke på Thomas H. Marshall, som i 1950 skrev et meget berømt værk, med titlen "Citizenship and Social Class" - blandt andet definerer han medborgerskab og borgerrettigheder - måske en god "grund"-teoretikker. Hvis du er ude efter noget mere nutidigt, så ville jeg forsøge mig med Habermas' teori omkring demokratiet? Hvis du søger på disse ting, eks. ved en simpel google-søgning eller en tur på biblo, så vil du få en masse frem ;)

God arbejdslyst,

SMS


Svar #5
22. marts 2012 af Nynnah (Slettet)

Marshall's Citizenship and Social Class" havde jeg allerede brugt, og Habermas passede ikke helt til opgaven. Men Tusinde tak alligevel! :D 

Mvh. Nadia 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2018 af zahra2015 (Slettet)

hjælp mig med de to opgave 

Vedhæftet fil:Opgave3forår2017.docx

Skriv et svar til: Sociologiske teorier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.