Almen studieforberedelse (AT)

Metoder i Biologi

21. marts 2012 af blabblub (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med at skrive om den sorte død, altså pesten i danmark, hvilke metoder bruger man i biologi, altså jeg har bare læst og fået en viden, jeg har som sådan ikke selv lavede forsøg?


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2012 af volcom1

Hvad vil du gerne opnår med dine forsøg, du bliver nødt til at vide hvad du vil finde ud af før du begynder at overveje hvad for nogen forsøg der kan bruges til at nå dit mål.


Svar #2
21. marts 2012 af blabblub (Slettet)

Jeg har ikke lavet forsøg, jeg har blot læst og fået ny viden. jeg har læst om pesten og fundet ud af hvor mange der døde og hvilken betydning det havde for samfundet osv.


Brugbart svar (2)

Svar #3
21. marts 2012 af volcom1

Det er også dejligt at du har læst det, men jeg forstår ikke helt hvad du så mener med forsøg i biologi i den sammenhæng?


Svar #4
21. marts 2012 af blabblub (Slettet)

Nej jeg skrev bare at jeg IKKE havde lavet forsøg, og hvilket metode hører det så under?


Brugbart svar (2)

Svar #5
21. marts 2012 af volcom1

Hvis du mener hvad for metoder der hører under emnet "pesten" så er det ikke sådan lige til at svare på, der bliver du nødt til at være meget mere specifik, og spørge mere ind til hvad man ønsker at vide om pesten for at kunne vælge en rigtig metode


Svar #6
21. marts 2012 af blabblub (Slettet)

Min problemformulering går ud på at finde ud af hvad pest er (altså biokemisk) og hvordan den blev kureret dengang og hvilke konsekvenser det så havde for borgerne.


Svar #7
21. marts 2012 af blabblub (Slettet)

Har du en ide til hvad metoden kunne være?


Brugbart svar (3)

Svar #8
27. marts 2012 af marianørgaard (Slettet)

Jeg skriver selv i biologi A og dansk A, og jeg har heller ikke selv foretaget forsøg eller eksperimenter, men skriver derfor noget i stil med:  "I biologi har jeg ikke selv foretaget hverken forsøg eller undersøgelser, men jeg har på baggrund af andres forsøg og undersøgelser besvaret min problemformulering så vidt muligt."

Du kan evt. kigge lidt på de metoder man brugte dengang, jeg ved godt at det er længe siden, men de havde jo alligevel nogle metoder, som vi i dag slet ikke kan forstå. Du kan så fortsætte noget i stil med "jeg har endvidere kigget på datidens/samtidens metoder, og... bla bla bla..."


Brugbart svar (4)

Svar #9
10. maj 2012 af ekfldkf (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. maj 2013 af Miaow001 (Slettet)

Jeg har valgt et emne om "plastikkirurgi".... jeg ved seriøst ikke hvordan man kan bruge den naturvidenskabelige metode...Altså jeg ved hvad metoden går ud på ... men hvad skal man sige indtil eksamen?.....mit overordnet emne er "kampen for det gode liv"... og hvordan kan jeg få den naturvidenskabelige metode på banen, da jeg har valgt fagkombinationer; biologi og dansk... og mit overordnede emne er "hvordan kan plastikoperationer ses som et udtryk for det gode liv".. herunder har jeg valgt artikler osv osv osv... bl.a. en dokumentarfilm, der viser hvorfor folk såsom hollywood stjerne får foretaget plastikoperationer..... .MEN HVORDAN skal jeg bruge METODEN! :( HELP ..


Brugbart svar (0)

Svar #11
01. juni 2013 af MrTriggy (Slettet)

@10
Hvordan kommer faget biologi til udtryk i din opgave?
Hvad bidrager faget helt præcist med?

Nu ved jeg meget lidt om plastikkirugi, men fx kan man undersøge hvilke stoffer de bruger til at sprøjte ind de forskellige steder. Her skal de jo først have testet stoffernes toksitet, for man vil jo ikke have alt for grumme bivirkninger. Så kan du her sige, at når man tester et stofs toksitet, så foretager man det og det forsøg som er bygget på en hypotetisk deduktiv metode. Man prøver så at valificere eller falsificere hypotesen, som jo er opstillet på baggrund af teorien. Du har hermed vist, at du har brugt den naturvidenskabelige metode.

________________________

Det ville hjælpe en hel del, hvis I sender jeres synopsis, så folk faktisk har en chance for at vide hvad det drejer sig om..

I biologi bruges der generelt to metoder:

Hypotetisk deduktiv metoden og den induktive metode.

Herunder kan analyser eller forsøg/eksperimenter enten være kvalitative eller kvantitative. 

Hvis I har gjort brug af andre forskeres resultater, og ikke selv foretaget forsøget, så skal I stadig komme ind på, hvilke metoder forskerne har brugt og hvilken type forsøg det er.

Så I må ikke bare sige, at man bruger antibiotikum som den medicinske behandlingsmetode. Nej, I skal også sige, hvordan man har fundet ud af, at antibiotiummet VIRKER, altså hvilke forsøg er der blevet foretaget... (:


Skriv et svar til: Metoder i Biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.