Matematik

Hjælp - minutter og sekunder.

21. marts 2012 af mimok (Slettet)

Jeg har lavet en opgave, hvor jeg skulle beregne, hvor lang tid, det tog at komme fra punkt A til punkt B.

Og jeg har fået det til 145,2857 sek. Og det skal regnes om til minutter dvs. 145,2857 sek/60 ≈ 2.42 minutter
Er det så 2 minutter og 45 sekunder? Hvis ikke, hvordan regner jeg det som om til minutter og sekunder, så jeg ikke får et komma tal. 

Mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er 2,42 minutter som decimaltal.

145,2857s = 120s + 25,2857s = 2min 25,2857s


Svar #2
21. marts 2012 af mimok (Slettet)

Okay. Jeg ved at når bilen tager afsted, så er klokken 14:35, og når jeg er fremme er kl. 14:37:25 <-- Kan jeg godt skrive det sådan her?


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo 2 min 25 sek . Hvor kommer decimaldelene i sekunderne fra?


Svar #4
21. marts 2012 af mimok (Slettet)

undskyld, jeg forstår ikke, hvad der menes #3.


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Af #2 fremgår det, at det du vil beregne, er tidsforskellen mellem de to klokkeslet 14:37:25 og 14:35:00 , hvilket jo er 2 min 25 sek. I #0 har du angivet tidsforskellen til 145,2857s , og jeg spørger så om, hvor decimaldelene i de 145,2857s kommer fra.


Svar #6
21. marts 2012 af mimok (Slettet)

de kommer fra #1 :
145,2857s = 120s + 25,2857s = 2min 25,2857s 

2min 25,2857s ≈ 2min 25


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det vil så sige, at du vil bestemme sluttidspunktet? I #2 fremgik det, at det var kendt.


Svar #8
21. marts 2012 af mimok (Slettet)

Ja, i #0 havde jeg regnet tiden, og derefter skulle jeg finde sluttidspunktet.½


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Så er det sikkert tilstrækkeligt at angive det afrundet til helt antal sekunder.


Skriv et svar til: Hjælp - minutter og sekunder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.