Matematik

Akut - Bestem Stamfunktion

21. marts 2012 af Vandfald18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg håber I kan hjælpe med denne opgave :

 

En funktion f er giet ved :

 

f(x)= 4x +3

 

A: Bestem den stamfunktion til f, hvis grafen går gennem punktet (1,10)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af YesMe (Slettet)

F(x) = ∫f(x) dx + K

K = 10 - F(1)

........... benyt, at ∫xn dx = xn+1/x+1 + K


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2012 af peter lind

Brug at ∫xndx = xn+1/(n+1) +k for n ≠ -1 k findes ved at sætte det pågældende punkt ind altså at F(1) = 10


Svar #3
21. marts 2012 af Vandfald18 (Slettet)

Jeg har lige prøvet og fik den til :

 

2x^2 + 3 * K

P (1,10)

2 * 1^2 + 3 * 1 + K = 10

Vha. solve

x= 5  ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2012 af peter lind

Det bliver 2x2+3*x+k

Det er k der bliver 5  ikke x

De beregninger er så simple at du burde kunne regne den hurtiger ud uden brug af solve 


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2012 af jensox (Slettet)

kan det passe at stamfunktionen til sidst kommet til at se sådan ud

2*1^2+3*1+5=10


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2012 af mathon

 

     stamfunktionen er
                                     F(x) = 2x2 + 3x + 5


Skriv et svar til: Akut - Bestem Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.