Matematik

to trekanter i en, den ene er retvinkel

21. marts 2012 af Gigalow (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er virkelig blank angående følgende spørgsmål.

Givet AD=16,0 , AB = 11,0 og BC = 10,0

a) Bestem vinkel A i trekant ABC. ( Beregn også B i ABC og siden AC )

b) Bestem vinkel a i trekant ABD og siden BD. ( Beregn også D og B i ABD )

c) Bestem arealet af trekant ABD. ( Beregn også arealet af ABC )

 

Ps. I må meget gerne give en forklaring, så jeg har lettere ved at forstå det.

Mvh. ....


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det var nok en ide at formulere hele opgaven. Du taler om en retvinklet trekant uden at angive, hvor trekanten er.

Hvis der hører en figur med til opgaven, er den en del af opgaveformuleringen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. marts 2012 af peter lind

Vi skal altså have mere oplysning om opgaven. Kan du ikke levere en tegning ? Den behøver ikke være nøjagtig. Hvis der er en ret vinkel i trekant ABC kan du bruge pytagoras til at finde den manglende side


Skriv et svar til: to trekanter i en, den ene er retvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.