Matematik

eksamens opgave i matematik 1997 hjælp

22. marts 2012 af mikman (Slettet) - Niveau: A-niveau

figuren viser et rektangel abcd hvor siden AB = 9,12

punktet E ligger på siden DC således at det for trekant ABE  gælder at vinkel E= 110 grader og AE = 4,52 

m er midtpunkt af siden AB

beregn vinkel B i trekant ABE samt længden af siden EB

beregn længden af EM og længden af EC

 

 

jeg har længe sat og bøvlet med den opgave og nu tænkte jeg nu er det slut... så jeg tænkte om i kunne hjælpe mig lidt :D
 

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne i trekant ABE til at bestemme vinkel B i trekant ABE. Når vinkel B er bestemt, kender man også vinkel A i trekanten, og siden EB kan beregnes ved hjælp af en cosinusrelation.

Siden EM er side i trekant AEM , hvor man kender siderne AE og AM og den mellemliggende vinkel A, hvorfor siden EM's længde kan bestemmes ved hjælp af en cosinusrelation.

Trekant ECB er retvinklet, og siden BC's længde er lig med længden af højden fra E på AB i trekant AEB. Beregn længden af højden ud fra siden AE og vinkel A. Dernæst findes længden af siden EC ved hjælp af Pythagoras i trekant ECB.


Svar #2
22. marts 2012 af mikman (Slettet)

kanon det er god hjælp tak


Skriv et svar til: eksamens opgave i matematik 1997 hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.