Matematik

Opstil et udtryk, der beskriver symønsterets omkreds udtrykt ved x og y

22. marts 2012 af Hej2012 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Har lidt problemer med denne opgave, ved ikke helt hvordan jeg skal få et udtryk opstillet.

Har ved hæftet et billed, af en tegning over opgaven,

Vedhæftet fil: Opgave 14.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

a) Omkredsen O består af de tre sider i rektanglet samt omkredsen af en halv cirkel.

b) Opstil dernæst et udtryk for arealet A, hvor man beregner arealet af rektanglet og trækker arealet af den halve cirkel fra. Benyt udtrykket for omkredsen ved at sætte det lig med 100 cm til at isolere y udtrykt ved x og indsæt det i udtrykket for arealet A.

c) Find maksimum for funktionen A(x).


Svar #2
22. marts 2012 af Hej2012 (Slettet)

a) O=2y+2x-pi*r

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke helt korrekt. Man skal lægge alle bidragene sammen. Hvad er cirklens radius r her ?


Svar #4
22. marts 2012 af Hej2012 (Slettet)

Mente r=x


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja. men udtrykket er ikke helt korrekt. Omkredsen er summen af alle de længdedele, der begrænser arealet.


Svar #6
22. marts 2012 af Hej2012 (Slettet)

hmm

er det så: O=2y+2*2x-pi*x?


Brugbart svar (2)

Svar #7
22. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Genlæs #5.

Længderne af de tre sider i rektanglet: 2x + y + y = 2x + 2y

Længden af den halve cirkles omkreds: π·x

Summen af længdebidragene: .....


Brugbart svar (10)

Svar #8
22. marts 2012 af AskTheAfghan

a) O = (2x + y + y) + ((2xπ)/2) = (2x + 2y) + (xπ) = ...


Svar #9
22. marts 2012 af Hej2012 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Opstil et udtryk, der beskriver symønsterets omkreds udtrykt ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.