Matematik

Bestem længden af siden BC

24. marts 2012 af Louimo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Figuren viser en trekant ABC. desuden er højden AF tegnet.

nogle af målene  fremgår figuren

 

a) bestem længden af siden BC

b) Bestem længden af højden AH

(Billede af trekanten er vedhæftet)

Håber der er nogen der vil hjælpe mig, er virkelig ikke god til det med trekanter! 

- Louise :)

Vedhæftet fil: trekant1.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2012 af nielsenHTX

a) |BC| kan findes med sinusrelationen

b) vinkelABC=180-34,1-24,4

vinkelABH=180-vinkelABC

|AH| kan så findes med sin i en ret vinklet trekant


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2012 af NejTilSvampe


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er nu

|AH| = |AC|·sin(C) = b·sin(C) = c·sin(B) = |AB|·sin(B)


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af NejTilSvampe

#3 - oh ja, det var også den jeg mente :D ellers havde jeg også nævnt hvordan man finder AC :p tak for rettelsen.


Svar #5
28. marts 2012 af Louimo (Slettet)

Er der nogen der kan skrive det lidt mere enkelt, jeg har svært ved at forstå noget af det. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvilket af det forstår du ikke?


Skriv et svar til: Bestem længden af siden BC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.