Matematik

Sammenhæng mellem 2 trekanter

24. marts 2012 af yamaharacing (Slettet) - Niveau: A-niveau

gå til

http://books.google.dk/books?id=iIN_2WjBH1cC&pg=PP4&lpg=PP4&dq=Bryant,+%26+Sangwin,+2008&source=bl&ots=-fCdl_OV36&sig=2_v3n5PySX727xGJ-y01iV1vnNA&hl=da&sa=X&ei=rQZuT--BNondsgbJgOWsAg&ved=0CCMQ6AEwAA#v=onepage&q&f=false

læs 33-36

på side 35 står sammenhængen 

 

ON/OP=OC/OR

 

Hvorfor gælder denne sammenhæng?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det gælder, fordi trekanterne OCR og ONP er ensvinklede, som nævnt i teksten.


Svar #2
24. marts 2012 af yamaharacing (Slettet)

#1

Ja, men

ON(hypo)/OP = OC/OR(hypo)

HYPO_1/side_1 = side_2/HYPO_2 (ikke lig en konstant)

er jo ikke det samme som

OP/ON=OC/OR

HYPO_1/side_1 = HYPO_2/side_2 = konstant

-----------

Eksempel

2 ens vinklede trekanter:

abc

a = 2

b = 3

c = 5

a_1b_1c_1

a_1 = 4

b_1 = 6

c = 10

a/a_1 = b/b_1 = c/c_2 = konstant

Derimod passer følgende sammenhæng ikke

a/a_1 /=/ b_1/b

Kan du følge mig? Eller er jeg helt ude og skide?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Siden ON er ikke hypotenuse.

I trekanterne OCR og ONP er OC ensliggende med ON, CR er ensliggende med NP, og OR er ensliggende med OP. Derfor er

OC / ON = CR / NP = OR / OP ,

hvoraf man ser (af OC / ON = OR / OP )

ON / OP = OC / OR

Nej, selvfølgelig er a/a1 ≠ b1/b , når der nu gælder a/a1 = b/b1 .


Svar #4
24. marts 2012 af yamaharacing (Slettet)

Mange tak! Kan se det nu!


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem 2 trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.