Fysik

Spm. om luftens densitet

24. marts 2012 af Jegvedingenting - Niveau: B-niveau

Er der ikke en hjemmeside, som forklarer luftens densitet fyldestgørende?

Umiddelbart kan jeg ikke selv finde nogle. Wiki's er alt for tyndt og andre hjemmesider ligeså.

På forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. marts 2012 af DrNielsen

her har du ved flere forskellige temperaturer:

http://www.engineeringtoolbox.com/air-properties-d_156.html


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. marts 2012 af mathon

udled sammenhængen fra
idealgasligningen

når i luft
                       N2 : O2 = 4 : 1
                
            
             Mluft = (sum({8,2}*{14.007,15.999}) / 5) g/mol = 28,8108 g/mol


Brugbart svar (2)

Svar #3
24. marts 2012 af mathon

luftarters densitet er stærkt temperatur- og trykafhængige

     af
                                       p·V = n·R·T
haves
                                       p·V = (m/M)·R·T

                                       p·V = m·(R·T)/M

                                       p = (m/V)·(R·T)/M

                                       p = D·(R·T)/M


                                       D = p·M / (R·T)

specifikt for atm. luft
                                       Dluft = p·(0,0288108 kg/mol) / ((8,31451 Pa·m3/(mol·K))•T)

                                       Dluft = (3,465123·10-3 (kg/m3)·(K/Pa)) • (p / T)


.......

        D er densiteten, [D] = kg/m3

 


                          


Svar #4
25. marts 2012 af Jegvedingenting

Hej begge to, tak fordi I svarer, men dog er det mere teori, jeg søger. Altså en tekst omhandlende luftens densitet. Ikke så mange tal og formler.

 


Skriv et svar til: Spm. om luftens densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.