Matematik

Ekspotentielle funktioner

25. marts 2012 af ???gæt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har en opgave jeg ikke kan løse, så ville høre om der er nogen, som ved hvordan man skal løse den??

I 1999 var prisen på en given vare 75 kr. I 2004 var prisen steget til 150 kr. Det
oplyses, at prisen for varen i den nævnte periode steg eksponentielt.

a) Bestem en forskrift for den funktion, der beskriver prisudviklingen for varen i
årene 1999 til 2004.
Det antages, at prisudviklingen i årene efter 2004 vil være den samme som mellem
1999 og 2004.

b) I hvilket år vil prisen overstige 300 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Du slår formlerne op for at finde a = 1+r og b i flg formel:

y = bax=b(1+r)n

Se en  god artikel http://da.wikipedia.org/wiki/Eksponentiel_vækst


Skriv et svar til: Ekspotentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.