Matematik

løs ligningen f(x) = 11

25. marts 2012 af MariaDahl (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har en funktion med regneforskriften: f(x) = 3*x^(0.8)

jeg skal så løse ligningen f(x) = 11

hvordan gøre jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2012 af SuneChr

3·x0,8 = 11  ⇔   log 3  + 0,8·log x  =  log 11        Find først  log x  og dernæst  x.

# 2 og mange andre:  Lad trådstarter få en chance for at prøve selv. Resultatet er knap så vigtigt. Det er processen derimod.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2012 af nielsenHTX

3*x0,8=11 ⇔

x0,8=11/3 ⇔

x=(11/3)1/0,8≈5,074


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2012 af nielsenHTX

#1 jo da, det lignede for mig en typeopgave og så kan det være rart at se hvordan den kan løses, hvorefter man så selv kan løse resten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2012 af Anxyous (Slettet)

#1:

Det er nu lidt klodset først at skulle finde log(x).

Løsningen i #2 er mere elegant.


Skriv et svar til: løs ligningen f(x) = 11

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.