Matematik

Bestem ligningen for tangenten

26. marts 2012 af Justme92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen, nogen der kan hjælpe mig med den her?

En funktion f er løsningen til differentialligningen
dy/dx=(x^3+1)/y,
Og grafen for f går gennem punktet P(2,4).
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P.

.. På forhånd tak :-).


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af NejTilSvampe

Hvis du indsætter P i din differentialligning, så har du allerede din hældning til din tangent der, fordi at  a = f'(2)  .

så:

a = f'(2) = (2^3 +1) / 4 = ?


Svar #2
26. marts 2012 af Justme92 (Slettet)

Få det til 2,25 :-).


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. marts 2012 af mathon

i dette tilfælde kan tangentens hældningskoefficient ikke skrives f '(2),
da
            dy/dx er i to variable

men for tangenten i (2,4)
kan du skrive:

                  y = ((xo3+1)/yo) ·(x-xo) + yo

                  y = ((23+1)/4) ·(x-2) + 4

                  y = (9/4) ·(x-2) + 4

                  y = (9/4)x - (9/2) + 4

                  y = (9/4)x - (1/2)

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. marts 2012 af NejTilSvampe

#3 - Okay, så man skal skrive f'(2,4) eller er det heller ikke tilladt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. marts 2012 af mathon

                    f '(x) er éntydigt
medens
                    f '(x,y) ikke er éntydigt


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.