Matematik

regning i trekant

26. marts 2012 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

På figuren ses to ensvinklede trekanter ABC og A1B1C. Nogle af sidelængderne er angivet på figuren. 

Bestem |AC|

 

Nogen der kan hjælpe med hvilken formel jeg skal bruge :-) ??

OBS figuren er vedhæftet dog i lidt ringe kvalitet

Vedhæftet fil: IMG0000.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2012 af Minieh (Slettet)

En god idé er først at indse, at vinklerne i de to trekanter i lige store. Derfor kan problemet løses ved brug af formlerne for ensvinklede trekanter.

k=a / a1 = b/b1 = c / c1


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Trekanterne er ensvinklede. Benyt, at i ensvinklede trekanter er forholdet mellem længderne af ensliggende sider konstant. Derfor gælder der

|AB| / |A1B1| = |AC| / |A1C|

Her kender man |AB| = 3, |A1B1| = 2 , og |A1C| = 4. Bestem nu |AC| .


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2013 af Jakob9 (Slettet)

ved godt det er en gammel tråd, men kan det passe AC= 6

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det følger jo af #2.


Skriv et svar til: regning i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.