Matematik

skæringer mellem sinus funk. og x-akse

27. marts 2012 af redbull,Allstar (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = 4*sin(x)-2    ,     x ∈ [ 0 ; 3π ] 

a) beregn koordinaterne til skæringspunkterne mellem funktionens graf og x-aksen. 

Jeg har fundet den første skæring til at være (6/π , 0) men hvordan finder jeg frem til de sidste skæringer i intervallet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2012 af Andersen11 (Slettet)

Omskriv ligningen f(x) = 0 til

sin(x) = (1/2) ,

der i intervallet [0;2π] har løsningerne

x = sin-1(1/2) = π/6 ∨ x = π - sin-1(1/2) = 5π/6

I intervallet [0;3π] er der yderligere de to løsninger

x = 2π + π/6 = 13π/6 ∨ x = 2π + 5π/6 = 17π/6


Skriv et svar til: skæringer mellem sinus funk. og x-akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.